Skip to content


Armin van Buuren

Armin van BuurenArmin van Buuren

Биография

Армин Ван Бюрен е роден на 25 декември 1976 в град Лайден, Холандия. Той е се увлича по елекронната музиката още в ранна детска възраст, за което основен принос има баща му. Но освен любовта си към музиката Армин скоро проявява интерес и към технологиите и компютрите. На 14 той си купува първия sampler, взима синтезатора на баща си и започва да прави музика. През юношеството си Армин обичал да слуша музиката на Жан Мишел Жар и Бен Лайбранд. Така един ден изпратил един демо запис на Лайбранд, който много го харесал и през следващата година научил Ван Бюрен, как да продуцира и миксира музика. Страстта на Армин да миксира се засилва и той започва работа, като DJ в местен клуб на име Нексус. През 1995 завършва училище и се записва да учи право. Междувременно премества своето DJ оборудванев, от стаята си в истинско студио, където прави някои от първите си хитове, като „Touch Me“ и „Communication“.

Ван Бюрен обича да казва „Don’t be a prisoner of your own style.“ (Не бъди затворник на своя собствен стил.), той не обича да му се слага етикет и описва своята музика, като еуфорична, ободряваща, мелодична и енергична.

Амбицизносста на Армин го подтиква да се занимава с много задачи наведнъж: учене, продуциране и работа, като ДиДжей. Той твърди, че неговата заветна мечта е да върши това, което най-много обича, докато се забавлява .

За повече информация относно Армин ван Бюрен посетете личната му страница на адрес: www.arminvanbuuren.com

Armin van BuurenArmin van Buuren

Награди

През 2006 г. Армин заема 2-ра позиция в престижната класация DJ Top 100 в списанията DJmag.com и TheDJList.com ,отстъпвайки единствено на Пол ван Дайк.

На церемонията Trance Awards, през 2006 г., Армин взима следните награди:

  • Best DJ
  • Best Compilation
  • Best Resident

През 2007 г. Армин е вече номер 1 ,като изпреварва досегашния лидер Пол ван Дайк и Тиесто.

През 2008г. Продължава да е номер едно. Безапелационен лидер в класацията.

През 2009г. Продължава да е номер едно. Безапелационен лидер в класацията.

Armin van BuurenArmin van Buuren

Дискография

Компилации

  • 1999 „Boundaries of Imagination“
  • 2000 „001 A State of Trance“
  • 2001 „002 Basic Instinct“
  • 2001 „003 In Motion“
  • 2002 „004 Transparance“
  • 2003 „Universal Religion Chapter One“
  • 2004 „A State of Trance 2004“
  • 2004 „Big Room Trance“
  • 2004 „Universal Religion 2004, Live From Armada At Ibiza“
  • 2005 „A State of Trance 2005“
  • 2005 „A State of Trance 2005 Year Mix“
  • 2006 „A State of Trance 2006“
  • 2006 „A State of Trance 2006 Year Mix“
  • 2008 „Universal Religion 2008 – Live from Armada Ibiza“
  • 2009 A State of Trance 2009

Песни

  • 1996 „Push“ (as Armin)
  • 1996 „Check Out Your Mind“ (as Armin)
  • 1996 „Spanish Love“ (as El Guitaro)
  • 1996 „Dreams In Sync“ (as Hyperdrive Inc.)
  • 1996 „Electronicly Entertained“ (as Technology)
  • 1996 „Turn Me On“ (as Armania)
  • 1997 „The Only Love“ (as Armania)
  • 1997 „Lilmotion EP“ (as Lilmotion)
  • 1997 „Gotta Feel It“ (as Amsterdance)
  • 1997 „Ideal World EP“ (as Misteri A)
  • 1997 „C’Est Tout“ (as Monsieur Basculant)
  • 1997 „Why You Wanna Hurt Me“ (as Gimmick)
  • 1997 „Allright“ (as The Shoeshine Factory)
  • 1997 „Blue Fear“ (as Armin)
  • 1998 „Wicked“ (as The Shoeshine Factory)
  • 1998 „Raw“ (as Hyperdrive Inc.)
  • 1998 „Pass The Bottle“ (as Wodka Wasters)
  • 1998 „Self Control“ (as Problem Boy)
  • 1998 „The United Colors EP“ (as Red & White)
  • 1999 „Lost Soul Society“ (as Armin)
  • 1999 „Communication“ (as Armin)
  • 1999 „Virgo“ (as Armin)
  • 1999 „Out Of Blue (Remixes)“ (as Red & White)
  • 1999 „See Me, Feel Me“ (as Darkstar)
  • 1999 „Blame The Music“ (as Electrix)
  • 1999 „Gettaway“ (as Electrix)
  • 1999 „One“ (as Gig)
  • 1999 „Future Fun-Land“ (as Perpetuous Dreamer)
  • 1999 „Touch Me“ (as Rising Star)
  • 2000 „Communication Part 2“
  • 2000 „Eternity“ (as Alibi)
  • 2000 „Wonder?/Wonder Where You Are?“ (as Major League)
  • 2000 „Free“ (as Gimmick)
  • 2000 „Monotonous“ (as E=MC?)
  • 2001 „4 Elements“ (as Gaia)
  • 2001 „The Sound of Goodbye“ (as Perpetuous Dreamer with Fuel 2 Fire and Elles de Graaf)
  • 2002 „Clear Blue Moon/Star Theme“ (as Rising Star)
  • 2002 „Sunspot“ (as Rising Star with Airwave)
  • 2002 „Dust.wav“ (as Perpetuous Dreamer with Raz & Adryan and Elles de Graaf)
  • 2002 „Yet Another Day“ (feat. Ray Wilson)
  • 2002 „Sunburn“
  • 2003 „Sunburn (Walk Through Fire)“ (with Victoria Horn)
  • 2003 „Burned With Desire“ (feat. Justine Suissa)
  • 2004 „Future Fun-Land 2004“ (as Perpetuous Dreamer)
  • 2004 „Blue Fear 2004“
  • 2004 „Intruder/Pound“ (as Armin vs. M.I.K.E.)
  • 2005 „Shivers/Birth Of An Angel“ (with Raz & Adryan and Susana)
  • 2005 „Zocalo“ (with Gabriel & Dresden)
  • 2005 „Serenity“ (with Jan Vayne)
  • 2006 „Who Is Watching“ (feat. Nadia Ali)
  • 2006 „Sail“
  • 2006 „Control Freak“
  • 2006 „Love You More“ (feat Racoon)
  • 2006 „Saturday Night“ (as Armin van Buuren vs. Herman Brood)
  • 2007 „This World Is Watching Me“ (with Rank 1 and Kush)
  • 2007 „Communication Part 3“
  • 2007 „Rush Hour“
  • 2007 „The Sound Of Goodbye 2007“ (with Raz & Adryan and Elles de Graaf)
  • 2008 „If You Should Go“ (feat. Susana)
  • 2008 „Going Wrong“ (with DJ Shah and Chris Jones)
  • 2008 „In And Out Of Love“ ( with Sharon Den Adel)
  • 2009 „Unforgivable“ ( with Jaren)
  • 2009 „Fine Without You“ (with Jennifer Rene)

Албуми

  • 2003 „76“
  • 2005 „Shivers „
  • 2006 „10 Years „
  • 2008 „Imagine“
  • 2009 Imagine: The Remixes
  • 2010 Mirage

Mirage е четвъртия студиен албум на холандския транс продуцент и DJ Армин Ван Бюрен, пуснат в продажба на 10 септември 2010. Беше представен с пускането на водещия сингъл „Full Focus“ на 24 Юнни 2010. Албума представя съвместната работа с английската певица и тестопистка Sophie Ellis-Bextor, Британския певец Christian Burns, Пакистанката Американска певица и текстописка  Nadia Ali, американския електронен продуцент  BT, Холандския транс продуцент Ferry Corsten, and Adam Young of Owl City.

Албумът дебютира като номер 3 в Холандия и под номер 113 в UK. Дебютира под номер148 в САЩ, докато също така влиза в класациите на Дансе и Електронни албум под номер 5.

Взето от страницата на Уикиоедия

Посети България на великия за електронна музика Cacao Beach на 13.08 .2010г. Беше незабравимо и невероятно преживяване да посрещне човек изгрева със звуците на великолепната музика пускана от своя любимец. Безспирен и много енергичен, непозволи на своите емоционални фенове да починат дори и за миг. С невероятна музика и взаимодействие с публиката показа своето превъзходство и защо феновете го подържат и желаят навсякъде по света.

Искрено всеки фен се надява това  да не е последното му идване и да е останал доволен от своите фенове в България.

Благодаря му за неворятното преживяване на Българския бряг и се надявам на едно невероятно парти в Утрехт на ARMIN ONLY.