Skip to content


Петата планина

16184

Планина! Величествено природно явление. Обвързано с библията и боговете. Силата на боговете, които контролират човешкия живот. Книга, която поставя на изпитание един човек и неговата вяра в бог и него сами я.

Разказва се за премеждия и вяра. Как човек, вярващт и съмняващ се в своята роля отрдена му от господ, съумява да се вдигне на крака и да възроди един град. Става повече дума за силата на човешкия дух и вярата на човек в собствените му възможности.

Отново и в тази книга както в книгите на Паулу Коелю, лично аз намирам въпроси, който ме карат да видя своя житейски път и да намирам отговори отнасящи се до моя живот. Доколко е силен духът ми и до колко вярвам и преследвам целите си. Четейки се замислям повече за хората и начина на мислене и живеене. Дали сме достоини за господните напътствия след като нямаме собствена воля, която да следваме. Дали имаме своите цености и морал, за да съдим ближния или Господ за ролята която ни е отредил на тази земя.

Въпреки, че лично съм атеист и не вярвам в Господ, четейки книгите на Паулу Коелю намирам смисъл да вярвам в Сила или съдба, която има влияние над нас и нашия живот. Различни хора предпочитат да я наричат по различен начин. Аз предпочитам да казвам, че моят Господ или сила е моето вътрешно аз, което следвам.

Мисля, че книгата ще се хареса на повечето хора, обичащти творчеството на Паулу Коелю и ще намерят собствени красоти и извори на ценни разсъждения.

Приятно четене и се надявам да споделите мнението си за автора и неговите книги. Ще се радвам да дискутирам и коментирам негови творби.

🙂